Parlamentul European a aprobat ridicarea vizelor pentru Ucraina, dar a întărit mecanismul de suspendare a dreptului de liberă călătorie - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Parlamentul European a aprobat ridicarea vizelor pentru Ucraina, dar a întărit mecanismul de suspendare a dreptului de liberă călătorie

6 aprilie, 2017

Cetățenii ucraineni vor putea călători pentru perioade scurte în UE fără vize, după ce Parlamentul a aprobat joi un acord informal cu Consiliul.

Conform noii legislații, ucrainienii care au pașaport biometric vor putea să intre pe teritoriul UE fără vize, pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile, pentru turism, vizite, afaceri, dar nu pentru a munci.

Exceptarea de la vize se aplică în toate statele UE, mai puțin în Irlanda și Marea Britanie, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.


„Ucraina a îndeplinit toate criteriile, vizele pot fi deci eliminate”, a spus raportorul Mariya Gabriel (PPE, Bulgaria), adăugând că eliminarea vizelor va fi încă „un mesaj puternic care confirmă că Ucraina este un partener cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Legislația, aprobată cu 521 de voturi „pentru”, 75 „împotrivă” și 36 de abțineri, trebuie adoptată de Consiliul de Miniștri, dar este foarte posibil să intre în vigoare în iunie, 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Înainte de a elimina vizele pentru Ucraina, UE a întărit mecanismul de suspendare a acestei facilități, pentru a permite reintroducerea vizelor mai ușor în cazuri excepționale.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr