duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2014

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului de corupţie încentrul căruia se află fratele său, Mircea Băsescu. Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are nicio consecinţă juridică.

Ea a fost însă trimisă membrilor Consiliului European, care se vor întâlni joi şi vineri pentru a discuta strategia de dezvoltare a UE pe următorii cinci ani.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu mai este îndreptăţit să asigure prestigiul, independenţa şi legitimitatea funcţiei prezidenţiuale, motiv pentru care să-şi asume de îndată demisia din funcţia de preşedinte al României”, precizează declaraţia.


În opinia celor 344 de parlamentari, Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia „în scopul garantării prestigiului şi independenţei justiţiei în faţa cetăţenilor României prin eliminarea oricărei suspiciuni de influenţare sau favorizare a apropiaţilor de către păreşedintele ţării, persoana a cărui atribuţie constituţională este numirea sau revocarea din funcţie a magistraţilor, precum şi a conducătorilor parchetelor şi instanţelor de judecată”.

CITIŢI AICI ÎNTREAGA DECLARAŢIE A PARLAMENTULUI

Plenul comun al celor două camere legislative a adoptat declaraţia cu 344 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 17 abţineri. Au lipsit de la vot parlamentarii PDL şi PMP.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

După adoptarea declaraţiei, premierul Victor Ponta a declarat că „USL trăieşte”, făcând referire la votul „pentru” exprimat de parlamentarii PNL.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: