joi

25 aprilie, 2024

2 iulie, 2014

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a parlamentarului Titi Holban (UNPR), acuzat de fapte de corupţie, într-o şedinţă specială care a încheiat această sesiune parlamentară.

198 de voturi au fost  ”împotriva” solicitării de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Holban, iar 96 de voturi, ”pentru”.

„Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune «atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie»”, a declarat Titi Holban, înainte de începerea votului secret al plenului Camerei Deputaţilor, citat de MEDIAFAX.

Imunităţi


De la formarea USL şi venirea acestei alianţe la putere, parlamentarii nu au acceptat decât o ridicare de imunitate, a deputatului PC Gheorghe Coman, poreclit de presă „deputatul auto”, care a luat o mită de 3.140 de lei şi a fost reţinut în decembrie 2013. El a fost deja condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare, din care se scade perioada de arest preventiv (pentru care DNA a cerut şi primit aviz din partea Camerei Deputaţilor). Gheorghe Coman fugise de la locul flagrantului pe care procurorii au încercat să i-l organizeze.

11 septembrie 2012 – Camera Deputaților a votat împotriva începerii urmăririi penale împotriva lui Victor Paul Dobre (PNL, fost ministru de Interne) în dosarul referendumului, și a lui Laszlo Borbely (UDMR, fost minsitru al Mediului), pentru trafic de influență și fals în acte (restaurarea unui apartament al familiei)

21 decembrie 2012 – Camera Deputaților a respins arestarea preventivă a lui Ion Stan (PSD), acuzat de trafic de influență

7 octombrie 2013 – Senatul a respins solicitarea de începere a anchetării penale a ministrului Economiei, Varujan Vosganian (PNL), pentru subminarea economiei naționale, în dosarul Interagro.


În această sesiune a Parlamentului nu a fost aprobat niciun aviz de urmărire penală sau arestare preventivă, deşi a fost sesiunea cu cele mai multe astfel de solicitări venite din partea DNA. Votul este secret.

februarie – Camera Deputaților a respins cererea de arestare preventivă a lui Vlad Cosma (PSD), acuzat de trafic de influență. Voturile au fost: 222 „împotrivă”și 105 „pentru”.

martie – Camera Deputaților a refuzat ridicarea imunităţii în vederea începerii urmării penale a lui Daniel Chițoiu (PNL), acuzat de abuz în serviciu. Voturile: 248 „împotrivă”, 108 „pentru”, 4 anulate.

mai – Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a lui Florin Popescu (PMP), acuzat de trafic de influență. Voturile: 78 „pentru”și 224 „împotrivă”.

iunie – Senatul a refuzat arestarea preventivă lui Marius Isăilă (PSD), acuzat de trafic de influenţă. Voturile: 15 voturi „pentru”și 104 „împotrivă.

iulie – Camera Deputaţilor a refuzat ridicarea imunităţii în vederea arestării preventive a lui Titi Holban, acuzat de trafic de influenţă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: