sâmbătă

25 mai, 2024

22 decembrie, 2011

Parlamentul a respins, joi, moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, motiv pentru care Guvernul rămâne în funcţie, iar legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele ocale este considerată adoptată.

Moţiunea de cenzură ”După 22 de ani, democraţia în pericol” a fost votată de majoritatea celor prezenţi la vot – parlamentarii Opoziţiei- dar a picat, pentru că nu a întrunit acordul majorităţii tuturor parlamentarilor, în condiâiile în care senatorii şi deputaţii Puterii nu au votat.

Astfel, în Parlament au fost exprimate 213 voturi, din care 209 pentru şi 4 împotriva acţiunii antiguvernamentale.


În sală au fost, însă, prezenţi 338 de senatori şi deputaţi, Puterea dorind să asigure cvorumul necesar desfăşurării şedinţei.

Declaraţii la respingerea moţiunii de cenzură:

  • Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte USL: „Dacă astăzi Boc venea şi comasa Paştele cu Crăciunul, aceste oi parlamentare care stau în bănci ar fi fost de acord şi cu lucrul acesta. Astăzi, Traian Băsescu, Boc şi cu cei de la PDL şi cu aliaţii lor trădători ne-au mai luat un drept: dreptul la alegeri. Ne-au luat dreptul la educaţie, dreptul la sănătate, dreptul la protecţie socială, astăzi ne-au luat şi dreptul la vot. Au amânat alegerile fără să precizeze când anume vor fi aceste alegeri. Vor fi comasate cum nu au fost niciodată în România şi în nicio ţară din UE, ca să poată să fure mai mult şi să inducă oamenii în eroare. PDL egal PCR”.
  • Premierul Emil Boc, preşedintele PDL: ”Distinşi colegi din Opoziţie, (…) dacă sunteţi împotrivă, de ce aţi făcut amendamente la proiectul de lege? De fapt, ştiţi bine că sunteţi de acord pentru că primarii şi ai dvs. sunt de acord cu comasarea alegerilor, pentru că vor să-şi ducă proiectele până la capăt. Dumneavoastră doar de faţadă faceţi un exerciţiu de ipocrizie aici”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: