marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2014

Guvernul a aprobat în ședința de joi o Hotărâre pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Economiei din România şi Ministerul Comerţului din Republica Populară Chineză privind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea în comun a Parcului Tehnologic şi Economic româno-chinez. Memorandumul a fost semnat la Bucureşti, la 25 noiembrie 2013, cu ocazia Forumului economic China – Europa Centrală și de Est.

Memorandumul de Înţelegere  conţine reglementări compatibile cu legislaţia europeană şi, în mod expres, cuprinde o clauză potrivit căreia prevederile acestuia nu afectează obligaţiile României ce decurg din statutul de stat membru al UE şi nici obligaţiile R.P. Chineze asumate prin acordurile cu Uniunea Europeană.

Parcul va fi la Constanța

Parcul va fi construit, cel mai probabil, la Constanța. Președintele Consiliului Județean Constanța declara în nurmă cu puțină vreme că parcul tehnologic pe care autoritățile la Beijing vor să îl facă în România va fi amplasat aici, se afirmă pe site-ul televiziunii constănțene Neptun TV. Valoarea anunțată s-ar ridica la aproape 10 miliarde de dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Există, după cum știți, acel parc industrial, care va fi în zona portuară Agigea-Cumpăna-Canalul Dunăre Marea Neagră. Are toate caracteristicile necesare… autostradă, infrastructură rețea de apă și canalizare, electrică. Este vorba despre 2000 de firme chinezești care vor veni aici, inclusiv din domeniul agricol“, a spus Nicușor Constantinescu (foto).

„După cum știți Constanța este înfrățită cu Shanghai. Aveam acel terminal de la Agigea deschis în 2004-2005 unde vin zeci de mii de containare. Au acele nave rapide care fac 27 de zile între Shangai și Constanța.  China acoperă toate destinațiile“, a mai spus președintele CJ Constanța.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: