luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2013

Papa Francisc (foto) a denunţat joi, în faţa unei delegaţii a Adunării Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), ”corupţia” în profitul unei minorităţi şi ”speculaţiile financiare care condiţionează preţurile la alimente, uitând de prima lor destinaţie”.

Într-un discurs foarte critic privind sistemul economic internaţional, Suveranul Pontif a denunţat ”veritabilul scandal al foametei”. Nu este suficient ca acţiunea internaţională ”să fie animată de bunăvoinţă sau, ceea ce este şi mai rău, de promisiuni care deseori ”nu sunt respectate”, afirmat Papa Francisc în faţa celor aproape 400 de reprezentanţi ai FAO şi ai ţărilor care fac parte din organizaţie.

”Criza actuală este un alibi. Omul şi demnitatea umană riscă să devină o abstracţie faţă de chestiuni precum războiul, malnutriţia, marginalizarea, încălcările libertăţilor fundamentale sau speculaţiile financiare”, a declarat papa Francisc, care şi-a rostit discursul în Sala Clementina de la Vatican.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Aceste speculaţii condiţionează în acest moment preţurile la alimente, tratându-le ca pe un fel de marfă şi uitând de prima lor destinaţie. Este necesar de a lupta împotriva corupţiei care creează privilegii pentru unii şi nedreptăţi pentru mulţi”, a adăugat Papa, evocând ”interesele economice mioape şi logica excluderii majorităţii populaţiei mondiale”.

În fiecare an, participanţii la sesiunea anuală a FAO, organizaţie ce-şi are sediul la Roma, sunt primiţi de către suveranul pontif.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: