sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2014

Guvernul a promovat în ședința de luni o ordonanță prin care aduce noi reglementări sectorului jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Potrivit deciziei guvernului, organizatorii jocurilor de noroc vor fi obligaţi să verse între 1.000 şi 5.000 euro anual în contul unei fundaţii care va derula activităţi şi programe de protecţie a tinerilor împotriva acestui tip de jocuri, precum şi pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei faţă de jocurile de noroc.

Fundaţia va fi una nou-înfiinţată, din care vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe lângă Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), a decis Guvernul.


Funrizorii de servicii radio, TV, internet, telefonie fixă sau mobilă, precum şi de servicii prin cablu vor fi obligaţi să respecte deciziile în domeniu ale Comitetului de Supraveghere al ONJN.

Taxe pentru jocurile de noroc calculate în euro

Taxele anuale pentru acordarea licenţei la jocurile de noroc vor fi modificate şi calculate în euro, în baza ordonanţei de urgenţă aprobate luni, a anunţat directorul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Odette Nestor.

„Marea majoritate a licenţelor s-au transformat din lei, la valoarea actuală în lei, în euro, deci modificarea este doar de schimb de valută. De exemplu, de la 8.000 de lei, acum este 1.800 euro, la un anumit tip de joc, Taxa de 400.000 lei, la 100.000 euro. Aceasta este taxa de licenţă pentru cazinouri”, a spus Nestor, la finalul şedinţei Guvernului.

Ea a precizat totodată că taxele au crescut sau au scăzut în funcţie de tipul de joc.


„Aş vrea să specific, aceasta este doar taxa de licenţă, sunt şi alte tipuri de taxe specifice jocurilor de noroc, taxele de autorizare, pe fiecare tip de joc. Au crescut sau au scăzut în funcţie de tipul de joc”, a explicat directorul ONJN.

Prin ordonanţa de urgenţă aprobată luni, Guvernul a reglementat şi sistemul de licenţiere a operatorilor de jocuri de noroc online, astfel încât să fie asigurată protecţia minorilor, arătând că procedura a fost reglementată în urmă cu patru ani, dar incomplet, astfel că nu a putut fi derulată.

În prezent, pe teritoriul României, nu există nicio licenţă sau autorizaţie emisă pentru organizarea de jocuri de noroc online.

Jocuri de noroc temporare, în staţiuni turistice

Suplimentar, statul va autoriza jocuri de noroc temporare de cazinouri, slot-machine şi bingo în staţiuni turistice, pentru o perioadă de trei luni cu posibilitate de prelungire pentru încă maximum trei luni.

„Prin această ordonanţă, s-a introdus un tip de licenţă temporară în vederea promovării turismului şi în vederea susţinerii turismului în zonele turistice”, a declarat directorul Odette Nestor, la finalul şedinţei Guvernului.

Ea a arătat că acest tip de licenţă temporară va fi acordat „pentru o durată maximă de 3 luni şi pentru o perioadă care nu poate depăşi 6 luni”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: