joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 aprilie, 2020

Autoritățile au stabilit sâmbătă, prin Ordonanța militară nr. 7, intrarea în carantină a localității Țăndărei. De asemenea, au fost introduse noi măsuri vizând fluidizarea transportului internațional.

Unul dintre articolele orodnanței prevede autorizarea zbourilor charter ce vor transporta lucrători sezonieri spre statele europene.

Reamintim că fermierii din mai multe țări UE, precum Austria, Germania și Spania, au cerut această facilitate, guvernelor lor, pentru a nu rămâne cu recoltele de sezon (sparanghel, căpșune etc) pe câmp.

Fluidizarea transportului de camioane ce tranzitează România


Conducătorii camioanele de transport marfă nu vor mai completa la graniță formulare cu declarația epidemiologică, dacă vor folosi culoarele speciale create pentru tranzitul transporturilor cu mărfuri.

Cum se va desfășura tranzitarea:

  • șoferii acestor camioane au la dispoziție un interval de 48 de ore pentru a sttrăbate România
  • vor staționa doar în parcările special amenjate în acest scop
  • la intrarea în țară aplică pe parbriz un autocolant ce va identifica acest tip de transport
  • formularul de tranzit trebuie păstrat pe toată perioada în care se traversează teritoriul României
  • dacă nu respectă regulile, vor intra 14 zile în carantinî și vor plăti costurile acesteia

Noi zboruri interzise 

Începând de duminică, de la ora 23, toate zoborurile către SUA, Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran vor fi suspendate.

„Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria Belgia, SUA, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran în și din aceste țări, pentru o perioada de 14 zile ncepând cu 5 aprilie, ora 23. Nu se aplică zborurilor de transport de marfă, corespondență, zboruri umanitare, precum și aterizările tehnice necomerciale”, a declarat ministrul de Interne.

Țăndărei, focarul din Bărăgan, intră în carantină

  • Se va permite intrarea și ieșirea doar pentru transporturile de marfă și aprovizionare a populației, precum și a echipajelor de poliție și a celor medicale.
  • Pot intra în oraș doar persoanele din altă localitate care lucrează în Țăndărei, în poliție, justiție, servicii utilitare, energie, agricultură, alimentație publică etc.
  • Măsurile de verificare, control și acces în oraș vor fi realizate de Minsiterul de Interne și Ministerul Apărării Naționale.
  • Consiliul Județean Ialomița, Primăria Țăndărei și Consiliul Local vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială, a utilităților și pentru aprovizionarea cu produse de bază a persoanelor fără aparținători sau alte forme de ajutor și pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu

Carantina este necesară, a explicat minsitrul Marcel Vela, pentru diminuarea la minim a oricărui risc.

Ialomița are un total confirmat de 48 de persoane cu covid-19, iar 31 dintre acestea sunt din Țăndpreni. De asemenea, a mai spus ministrul Internelor, dintre cele opt persoane decedate în Ialomița din cauza noului coronavirus, șapte sunt din Țăndărei.

Toate acestea demonstrează că măsurile de distanțare socială nu sunt respectate la Țăndărei, a adăugat  ministrul Vela, deși au fost aplicate peste 170 sancțiuni contravenționale.

Hotelurile vor asigura spații de cazare pentru personalul medical

„Pentru a ajuta medicii, asistentele şi familiile lor, am stabilit că pentru a susţine lupta împotriva virusului, ministerele cu reţea proprie şi autorităţile administraţiei publice locale vor asigura, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vedere prevenirii răspândirii virusului COVID 19”, a precizat ministrul Vela.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: