duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 octombrie, 2018

Uniunea Europeană intenţionează să-şi consolideze apărarea faţă de amestecuri informatice, iar un grup de state membre condus de Olanda a exercitat presiuni în vederea impunerii unor sancţiuni autorilor atacurilor cibernetice în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe, la Luxemburg, anunță News.ro.

Opt ţări – Olanda, Regatul Unit, Finlanda, Danemarca, Lituania, Estonia, Letonia şi România – au îndemnat luni la crearea de urgenţă a unui cadru juridic care să permită pedepsirea hackerilor.

”Absenţa unei acţiuni internaţionale ferme dă sentimentul că atacurile cibernetice vor rămâne nepedepsite”, au avertizat aceste state într-un document de poziţie comună citat de AFP.


”Toată lumea este de acord cu impunerea unor sancţiuni, însă este necesar ca mai întâi să ne înţelegem asupra cadrului juridic şi se pun mai multe probleme, mai ales proba responsabilităţii atacului”, a subliniat un diplomat.

Necesitatea sancţionării atacurilor cibernetice vizând reţele online se impune din cauza multiplicării activităţilor infracţionale.

Occidentalii acuză Moscova de numeroase piratări şi de amestecuri informatice.

Olanda a dejucat în aprilie o încercare de piratare a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), la Haga, a agenţiei militare ruse de informaţii GRU.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: