marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2022

Opera Națională București (ONB) găzduiește în luna decembrie expoziția de pictură „NED 77 – COLECȚIE ANIVERSARĂ”, a artistului Ion Nedelcu. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 9 decembrie, în Foaierul Galben, lucrările de artă putând fi admirate până în 25 decembrie 2022, anunță ONB.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, București în anul 1975 la secția de scenografie de film și televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Uniunii Cineaștilor din România și al Societății Artiștilor Plastici Californieni.

Ion Nedelcu a început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decorurile și costumele a peste 30 de filme istorice și contemporane, dintre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declarație de dragoste”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenție”.


De-a lungul timpului, a semnat peste 30 de expoziții în țară și în străinătate și a realizat lucrări în colecții particulare în România, Germania, SUA, Siria și China.

Creațiile lui Ion Nedelcu au cucerit SUA

“Despre Ned s-ar putea scrie cărți întregi, de la excelența sa în scenografie, pictură, sculptură și restaurări până la design vestimentar și realizarea costumelor de film și teatru. Indiferent de forma artei prin care alege să se exprime, un lucru este cert, Ned este un artist complet, iar asta se poate vedea cu ochiul liber și în cadrul expoziției organizată în luna decembrie”, se arată într-un comunicat al ONB.

Ion Nedelcu a colaborat cu studiourile Warner Brothers pentru lung metrajul „Skary Movie ll”. A locuit în Statele Unite timp de aproape 7 ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles și Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles și a creat un costum pe care Angelina Jolie l-a purtat într-un spectacol de televiziune.

Artistul va fi prezent la vernisajul expoziției alături de următorii invitați speciali: tenorul Alin Stoica, soprana Stèphanie Radu, balerina Raluca Jercea, actorul Adrian Păduraru, și trupa de jazz Sorina Gabriela Rotaru & Alex Olteanu.


Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necesar să trimiteți un mail la bilete@operanb.ro

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: