joi

18 aprilie, 2024

9 ianuarie, 2020

OMV Petrom (SNP) și Dacian Petroleum SRL au semnat contractul prin care SNP transferă acesteia drepturile şi obligaţiile din acordurile de concesiune a 40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori București (BVB).

Unul dintre asociații Dacian Petroleum este Ion Popa, directorul general care a condus Petrom din 1992 până în 2003 și apoi a fost consilier de stat la cabinetul guvernului Adrian Năstase.

Ion Popa a mai lucrat și În Republica Moldova, pentru o companie a omul de afaceri Anatol Stati și a fost și în consiliul de administrație al Prospecțiuni SA, controlată de Ovidiu Tender.


Transferul concesiunilor face parte din programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, pentru „eficientizarea operațiunilor și concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie”, spune raportul SNP.

Cele 40 de zăcăminte transferate în concesiunea Dacian Petroleum sunt situate în sudul Romaniei și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 barili echivalent petrol/zi, ceea ce înseamnă circa 1% din producția OMV Petrom.

Dacian Petroleum și-a început activitatea anul trecut tocmai pentru a continua producția în perimetre deja concesionate sau în perimetre noi, când acestea vor fi scoase la licitație de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).
Asociatul majoritar al companiei este Rotary Petroleum CO, potrivit celor mai recente informații.

Raportul SNP spune că Dacian Petroleum a preluat cele 40 de zăcăminte considerate marginale pentru OMV Petrom, având ca scop extinderea duratei lor de viață.


Contractul prevede şi transferul sondelor, al infrastructurii de ţiţei şi gaze aferentă şi al celor aproximativ 190 de salariati.
OMV Petrom spune că procesul de selecţie a noului concesionar a durat 30 de luni, cu participarea unor companii din România şi din străinătate.

Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom, după cele din august 2017 (19 zăcăminte transferate), respectiv dinmartie 2019 (9 zăcăminte), care au fost preluate de Mazarine Energy Romania S.R.L., finanțată de fondul de investiții Carlyle

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: