luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 noiembrie, 2021

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel București la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Transalpina 2, după ce prima instanță îl achitase în acest dosar.

El trebuie să plătească, alătui de alți patru inculpați, prejudiciul de 45.7 milioane de lei, conform sentinței de marți.

Nelu Iordache se află în închisoare, unde execută pedeapsa de 11 ani și nouă luni de închisoare primită în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.


Acum un simplu deținut, Nelu Iordache a fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri și parteneri ai statului român, până în anul 2012, când a fost reținut de procurorii anticorupție în primul dosar în care a fost acuzat.

În cazul pentru care a primit condamnarea la 11 ani și 8 luni, în luna septembrie a acestui an, Nelu Iordache a fost trimis în judecată în aprilie 2013, fiind acuzat că a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de peste 31,5 milioane lei.

Banii reprezentau o parte din avansul încasat de la CNADNR pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85% din fondul de coeziune al UE.

Lucrarea a fost finanțată în proporție de 85% din Fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În primă instanță, TMB l-a condamnat la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni, printre care și fraude cu fonduri europene, în calitate de administrator al societății Romstrade SRL.

Tot anul acesta, el a fost condamnat anul acesta, în primă instanță, la 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi delapidare, în dosarul legat de compania de transport aerian Blue Air, în care prejudiciul calculat că ar fi fost adus statului ar fi de aproximativ două milioane de euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: