marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a corectat luni evaluarea ameninţării legate de coronavirusul din China care trece de la „moderată”, cum era calificată până în prezent, la „înaltă”.

Evaluarea anterioară este calificată de OMS drept „o eroare de formulare”. „Este vorba de o eroare de formulare, pe care am corectat-o”, a explicat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.


Până în prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţase că riscul este „foarte înalt pentru China, înalt la nivel regional şi moderat la nivel internaţional”.

OMS a anunțat joi că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Riscul de transmitere – mai ridicat decât la SARS și Ebola

Perioada de incubare (în care nu au apărut simptomele, deși virusul a fost preluat) poate dura între o zi și 14 zile.

În absența oricărui simptom, o persoană poate răspândi virusul, fără să știe că este infectată, așa cum se întâmplă și în cazul gripei.


La SARS (coronavirusul care a provocat epidemia din 2002 – 2003, izbucnită tot în China), persoanele infectate devin contagioase atunci când apar simptomele, scrie BBC.

De aceea sunt mai ușor de controlat și oprit epidemiile de SARS și de Ebola – persoanele identificate sunt izolate și sunt monitorizați toți cei care au venit în contact cu ele.

Încă nu se cunosc foarte multe detalii despre noul coronavirus ce provoacă pneumonie, dar oficialitățile chineze și specialiștii care-l studiază spun că el nu a suferit încă nicio mutație.

Numărul victimelor noului coornavirus a ajuns la 81 de morţi, dintre care 25 într-un interval de 24 de ore, în timp ce 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în China, inclusiv cel al unui bebeluş de nouă luni.

În afara Chinei, au fost confirmate 37 de cazuri, în 12 țări.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: