marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

„Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”, a avertizat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Declarația vine după ce mai multe țări au acuzat organizația că nu a reacționat prompt în prima fază a pandemiei cu Covid-19, cea din China, când ar fi minimalizat riscurile la nivel global.

Semnalul de alarmă vine în contextul anunțării, de către mai multe state, a planurilor de redeschidere a economiei și revenire treptată la viața normală, după depășirea vârfului de epidemie pe teritoriul lor.


Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, explică însă că este prea devreme, sunt prea multe necunoscute legate de noul coronavirus:

Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie!

Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură.

Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!


Declarația a fost făcută după ce duminică, Australia a cerut declanșarea unei anchete independente privind gestionarea de către China a epidemiei din Wuhan și modul în care OMS a tratat reacția la epidemie a Beijingului.

„Trebuie să cunoaştem detaliile pe care numai un raport independent ne poate permite să le înţelegem privind originea virusului, privind modul de a-i face faţă şi privind transparenţa cu care informaţiile au fost împărtăşite”, a declarat ministrul australian al afacerilor externe, Marise Payne.

De asemenea, Donald Trump a anunţat săptămâna trecută suspendarea contribuţiei americane la OMS, care se ridică la „între 400 şi 500 de milioane de dolari pe an”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: