vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2021

omsOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut ţărilor bogate să nu-şi vaccineze anti-COVID cei mai tineri locuitori şi să doneze dozele în plus ţărilor sărace. Solicitarea are puţin ecou în Franţa, unde ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer a anunţat miercuri că elevii de la colegii şi licee nevaccinaţi nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă, relatează Le Figaro, preluat de News.ro.

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus denunţă, la Geneva, drept un „scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva Covid-19 administrate în lume până în prezent au fost inoculate în doar zece ţări. Dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bne repartizate, ele ar fi protejat toţi vârstnicii şi personalul medical din întreaga lume, conform calculelor OMS.

Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să se vaccineze.


Ţările cele mai afectate de pandemia de Covid-19 sunt cele mai sărace ţări – inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, și alte state din Africa, Asia de Sud, Asia Centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu.

România are pe stoc peste 6 milioane de doze

România este prima țară din UE ce a demarat vaccinarea copiilor și adolescenților peste 12 ani, în condițiile în care este penultimul stat membru în clasamentul european al ratelor de imunizare împotriva noului coronavirus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, România a vândut peste 1,1 milioane de doze de vaccin către Danemarca și a donat alte aproape 700.000 de doze unor țări vecine: Republica Moldova, Ucraina și Serbia. De asemenea, a supendat recepționarea câtorva milioane de doze.

Până la data de 26 iulie, România a recepționat 17.662.029 de doze de vaccin, iar în acest moment există un stoc de 6.048.043 de doze. „Dintre acestea, cele mai multe sunt produse de compania BioNTech/Pfizer – 11.595.129, compania Moderna – 1.705.200. Pentru cele produse de AstraZeneca, am recepţionat 3.374.000, iar pentru cele produse de Johnson&Johnson am recepţionat 987.800 de doze”, a declarat marți Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: