marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2022

Tehnologia nu mai este astăzi un domeniu rezervat anumitor segmente ale economiei, iar companiile care ignoră investițiile în astfel de soluții riscă să fie depășite de concurenți și să devină ele însele depășite, a avertizat marți, Oleg Roibu, Group General Counsel, la eMag.

”Nu mai poate exista o societate comercială, o companie fără să fie dezvoltată din punct de vedere tehnologic, indiferent de zona în care activează, de la agricultură la construcția de rachete. Există tehnologie care poate fi implementată. Lipsa tehnologiei în zonele respective va genera o masă de companii care nu prestează servicii moderne. Dacă nu folosești tehnologie, vei fi depășit de concurență, dar și de timp”, a declarat Oleg Roibu în cadrul conferinței ”România și industriile de vârf. Cum putem folosi oportunitatea resetării accelerate a economiei europene”, organizată de CursdeGuvernare.

El a punctat totodată necesitatea investirii în educație la toate nivelurile, opinând că ar trebui să învățăm tehnologie în școala primară, în gimnaziu, în liceu și în facultate, indiferent de profil.


”Tehnologia astăzi nu mai este un domeniu care trebuie rezervat unei anumite zone a economiei sau anumitor companii care produc tehnologie. Tehnologia se manifestă în toate industriile și e foarte important să înțelegem acest lucru. Chiar și agricultura, deosebit de importantă în contextul actual, are o componentă foarte importantă la nivel global în materie de tehnologie. Nu se mai poate face agricultură fără tehnologie”, a declarat reprezentantul eMAG.

Oleg Roibu a detaliat totodată planurile de investiții ale retailerului.

”Avem un plan de investiții de 3,2 miliarde de lei. Din această sumă, 785 de milioane de lei se vor duce către dezvoltarea internațională, 447 către dezvoltarea de tehnologie românească, 251 de milioane de lei către dezvoltarea antreprenoriatului digital, 990 de milioane de lei, dezvoltare servicii logistice, 740 de milioane de lei investiții în alte companii”, a spus el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: