miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2012

Ultimele evenimente legate de relatiile dintre Olanda si tarile Est si Central Europene sunt de natura sa creeze o adevarata rupere in textura Uniunii Europene, deja jerpelite greu de criza monedei unice. Povestea suna cam asa – Partidului Libertăţii Olandez (PVV, anti-migrare) se află într-o alianţă cu Guvernul minoritar, susţinând politica economică a acestuia în schimbul unor reglementări mai dure în domeniul migrării.

Acest partid a lansat acum aproape doua saptamani un site internet care îndeamnă la depunerea de plângeri împotriva imigranţilor est-europeni în Olanda. “Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim”, se arată pe site-ul lansat de partidul lui Geert Wilders.

Site-ul prezintă titluri de ziar precum “Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?” sau “Est-europenii, din ce în ce mai infractori”.


Zece ambasadori la Haga ai statelor din estul şi centrul Europei au cerut liderilor politici olandezi să se distanţeze de iniţiativa partidului de extremă dreapta PVV. Demersul diplomaţilor, printre care se numără şi reprezentantul diplomatic al României, nu pare a avea niciun efect. Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat însă să adopte o poziţie. “Nu vom adopta o poziţie, este vorba..

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: