cursdeguvernare

marți

10 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Olaf Scholz, avertisment: Trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare a războiului din Ucraina

22 noiembrie, 2022

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situației în Ucraina, a declarat marți cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că recenta sa călătorie în China a meritat chiar pentru singurul fapt că a evidențiat poziția comună a celor două țări împotriva utilizării armelor nucleare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Având în vedere evoluția războiului și eșecurile vizibile ale Rusiei în creștere trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare”, a spus Scholz la o conferință la Berlin, găzduită de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Această escaladare ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.


În cursul vizitei în China mai devreme luna aceasta, Olaf Scholz și președintele chinez Xi Jinping au condamnat amenințările cu utilizarea armelor atomice în Ucraina.

Scholz a spus că fondul de apărare de 100 de miliarde de euro, anunțat în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a fost rezultatul unei lecții învățate pentru constituirea stocurilor de apărare ale armatei germane.

În același timp, cancelarul a afirmat că Germania nu va face “pentru a doua oară greșeala” de a intra într-o dependență energetică precum cea creată în ultimii ani cu Rusia în domeniul aprovizionării cu gaze naturale, potrivit EFE.

“Cu Rusia am văzut ce înseamnă să devii dependent de o resursă strategică precum gazul”, a spus Scholz în cadrul forumului organizat de cotidianul bavarez Sueddeutsche Zeitung.


“Ceea ce am înțeles eu după multe discuții cu reprezentanți ai economiei germane este că o astfel de eroare nu ni se va mai întâmpla o a doua oară”, a recunoscut cancelarul Scholz, care a explicat în cadrul acestui forum care sunt provocările cu care se confruntă economia germană la ora actuală și ambiția acesteia de a-și diversifica și mai mult sursele de aprovizionare în diferite domenii.

“Vom depune eforturi pentru ca economia germană, poziția Germaniei în calitatea sa de centru de afaceri să supraviețuiască vremurilor dificile”, a rezumat el.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie, Germania a început să-și reducă în mod drastic dependența energetică față de Rusia.

După ce anterior 55% din totalul importurilor germane de gaz proveneau din Rusia, livrările de gaze rusești au scăzut la 9 % în luna august, iar în prezent Germania nu mai primește deloc gaze rusești, potrivit Agenției Federale pentru Rețele (BNA, conform acronimului său în germană).

Livrările de gaze din Rusia au fost înlocuite de livrări provenite în principal din Norvegia, Țările de Jos și Belgia, notează EFE.

Gazoductul Nord Stream 1, prin care Germania primea gaz din Rusia, a devenit inutilizabil după ce a fost avariat de explozii subacvatice în septembrie. Exploziile au avariat și gazoductul Nord Stream 2 recent construit, dar care nu a fost folosit niciodată. Rusia s-a declarat dispusă să livreze gaz printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată de explozii, dar guvernul german a respins această propunere.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: