duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat public, luni, că Mihai Tudose, actual ministru demisionar al Economiei, este persoana care va fi propusă  de către coaliția PSD-ALDE președintelui Iohannis pentru formarea noului guvern.

Întrebat ce îl recomandă pe Mihai Tudose să preia această demnitate, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”PSD este cel mai în măsură să facă evaluarea domnului Tudose”.

Mihai Tudose a fost a fost propus CEx PSD de către președintele Liviu Dragnea, fiind aprobat cu 6  abțineri. Propunerea a fost oarecum forțată de împrejurări, niciunul dintre cei aflați pe lista de ”5-6 variante” de premier anunțată sâmbătă de Liviu Dragnea neacceptând oferta de a prelua guvernul.

Probleme cu comanda


Relația lui Mihai Tudose cu serviciile secrete a fost pusă chiar de CEx, după cum declara luni, după vot, Olguța Vasilescu,  care a anunțat public că Tudose și-a asigurat colegii că ”nu are dublă comandă”. ”Ne vom convinge în scurt timp de asta”, a asigurat Olguța Vasilescu.

Și Liviu Dragnea a oferit detalii, înainte să meargă la Cotroceni, ale ședinței CEx. Liderul PSD a anunțat public că partidul a avut 6 variante de premier: Mihai Fifor, Adrian Țuțuianu, Marcel Ciolacu, Carmen Dan, Olguța Vasilescu și Mihai Tudose. ”5 au declinat susținerea, în final am ajuns cu Mihai Tudose în CEx”, a afirmat Liviu Dragnea.

”A existat o doză de suspiciune în ceea ce îl privește pe Mihai Tudose. A fost întrebat, răspunsul a fost categoric, nu, nu are dublă comandă. Niciodată nu am avut vreo umbră de dovadă că Tudose ar avea dublă comandă. Am fost coleg cu el în guvern și aș fi simțit dacă era ceva în neregulă” a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD este convins că Mihai Tudose respectă criteriile de integritate impuse de președintele Iohannis. ”El a ales să nu mergă cu procedura până la capăt, a decis să își retragă doctoratul”, a răspuns Liviu Dragnea întrebat de acuzațiile de plagiat la adresa lucrării de doctorat a lui Mihai Tudose. ”Până la urmă, și Victor Ponta a fost acuzat de asta și a fost un premier bun”, a fost ultima justificare a președintelui PSD.

Mihai Tudose a picat evaluarea lui Darius Vâlcov, în baza căreia a căzut guvernul Grindeanu


Ministru al Economiei în guvernul Grindeanu, Mihai Tudose este unul dintre ”restanțierii” guvernării PSD, consideră Darius Vâlcov, cel care a făcut analiza la 6 luni a guvernării Grindeanu, document în baza căruia Sorin Grindeanu a fost lăsat ”fără serviciu”.

În  dreptul lui Tudose sunt trecute 2 măsuri din programul de guvernare PSD realizate parțial și 17 nerealizări. Primul ”avocat” al lui M ihai Tudose a fost Olguța Vasilescu, care a spus că neîn deplinirile nu se datorează ministrului, ci fostului premier, c are ”i-a blocat toate proiectele majore”.

Un prim-ministru doctor în științele militare și de informații

Mihai Tudose a fost ministru al Economiei în guvernul Grindeanu şi Ponta.

Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Mihai Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: