luni

17 ianuarie, 2022

Oficial din Ministerul Agriculturii: Sectorul avicol va fi puternic afectat dacă gripa aviară scapă de sub control

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 ianuarie, 2020

Industria autohtonă a cărnii de pasăre va fi puternic afectată, dacă gripa aviară va scăpa de sub control, în condițiile în care 90% din consumul intern este produs în țară, a declarat Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

România nu are încă o balanță comercială echilibrată pe produsul carne de pasăre, dar rezultatele comerțului internațional sunt de departe favorabile sectorului avicol autohton, comparativ cu industria de creștere a porcilor. Deficitul de balanță comercială al României în tranzacțiile cu carne de pasăre este de 52 de milioane de euro, potrivit datelor oferite de Emil Dumitru în emisiuneaAgro Jurnal difuzată de Digi24.

Carnea de porc din producția autohtonă asigură doar 35% din consumul intern.


Reamintim că virusul gripei aviare H5N8 a fost confirmat săptămâna trecută în România, la două ferme comerciale din județul Maramureș, pentru prima dată după epidemia din 2005 – 2006, când au fost ucise sute de mii de păsări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ambele ferme se află pe o platformă avicolă unde sunt amplasate opt ferme de pasări şi una de porci.

Autoritățile au restricționat drumurile de acces către toate cele nouă ferme, iar Inspectoratul Județean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Județean şi serviciile sanitare veterinare din judeţul Maramureş au luat măsurile necesare pentru respectarea restricției, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr