joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2012

Președintele Traian Băsescu a reluat, luni, oferta ca el să-și scurteze mandatul și să se organizeze alegeri prezidențiale odată cu cele parlamentare, din noiembrie 2012, împreună cu un referendum pentru revizuirea Constrițuției.

Băsescu a precizat, luni la TVR că a făcut Opoziției această ofertă și la consultările din februarie, după demisia lui Emil Boc din funcția de prim-ministru.

”Trebuie să vă spun că eu încerc disperat aproape să ating acest obiectiv. Nu pentru mine, pentru că eu n-aş beneficia de îmbunătăţirile acestei Constituţii. Mandatul meu nu se poate desfăşura decât pe Constituţia existentă. Însă sunt dispus la ajustarea mandatului, prin voinţă proprie, dacă nu se întâmplă un lucru extrem de grav pentru democraţia românească: trecerea peste votul a 85% din cei care au participat la referendumul din noiembrie 2009”, a spus Băsescu.


El a subliniat că trebuie aplicat referendumul din anul 2009, privind reducerea numărului de parlamentari la 300 și trecerea la Legislativul unicameral.

”Eu cred că va rămâne o urmă extrem de adâncă în democraţia românească, dacă un referendum în care 85% din oameni – gândiţi-vă: au fost circa nouă milioane şi ceva de votanţi – au spus <Da, vrem Parlament unicameral şi 300 de parlamentari>”, a susținut Traian Băsescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: