marți

16 iulie, 2024

9 septembrie, 2020

Economia mondială ar putea pierde 1,5% din PIB până la sfârșitul deceniului din cauza întreruperii școlii, reiese dintr-o analiză a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„Pierderile de ore de învățare vor duce la o scădere a abilităților dobândite, iar cum abilitățile pe care oamenii le au sunt legate de productivitatea lor, Produsul Intern Brut (PIB) ar putea fi cu 1,5% mai redus, în medie, pentru restul acestui deceniu”, se arată în lucrarea OECD.

Studiul OECD, care analizează modul în care pandemia COVID-19 a afectat sistemele de educație din 37 de state cu economii dezvoltate și alte nouă țări, a relevat faptul că echivalentul unei treimi dintr-un an de școală s-a pierdut din cauza restricțiilor impuse în această perioadă.


Estimarea Organizației se bazează pe faptul că școala va reveni la normal și că anul școlar trecut este singurul afectat de pandemie.

În cazul Statele Unite, spre exemplu, această pierdere potențială de 1,5% din PIB reprezintă echivalentul a 15.300 de miliarde de dolari.

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ și asupra învățământului universitar. Cu toate că instituțiile de învățământ superior s-au mișcat rapid pentru înlocuirea cursurilor față-în-față cu cele online, închiderea universităților a afectat învățarea și examinarea studenților, precum și siguranța și statutul legal al studenților străini, notează OCDE.

”Poate mai importat de atât, criza a ridicat întrebări cu privire la valoarea educației oferite de o instituție de învățământ superior care ar trebui să includă, dincolo de conținut, oportunități de socializare și networking.


Pentru a rămâne relevante, universitățile vor trebui să reinventeze mediul de învățare astfel încât digitalizarea să extindă și să fie complementară relațiilor dintre studenți și profesori”, se arată în raport.

Cu privire la redeschiderea școlilor, experții notează că acest lucru va genera beneficii economice, deoarece le va permite părinților să revină la serviciu. OCDE avertizează totuși că întoarcerea la școală ar trebui să fie realizată în condiții de siguranță.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Nu sunt de acord.
    Din contra cred ca tinerii care vor lucra pe calculator si internet si vor invata astfel vor dobandi abilitati necesare noilor meserii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Nu sunt de acord.
    Din contra cred ca tinerii care vor lucra pe calculator si internet si vor invata astfel vor dobandi abilitati necesare noilor meserii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: