vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 ianuarie, 2023

Sciences Po, una dintre universitățile de top din Franța, a interzis utilizarea ChatGPT, un chatbot bazat pe inteligență artificială care poate genera proză coerentă, pentru a preveni frauda și plagiatul, transmite Reuters.

ChatGPT este un program gratuit care generează text original despre aproape orice subiect ca răspuns la o solicitare, inclusiv articole, eseuri, glume și chiar poezie, stârnind preocupări în diverse industrii cu privire la plagiat.

Universitatea a anunțat vineri că școala a trimis un e-mail tuturor studenților și cadrelor didactice anunțând interzicerea ChatGPT și a tuturor celorlalte instrumente bazate pe inteligență artificială.


„Fără referințe transparente, studenților le este interzis să folosească software-ul pentru producerea oricăror lucrări sau prezentări scrise, cu excepția unor scopuri specifice de curs, cu supravegherea unui titular de curs”, a anunțat Sciences Po, care nu a precizat cum se va asigura de implementarea acestor reguli.

ChatGPT a fost deja interzis în unele școli publice din New York și Seattle, potrivit presei din SUA, în timp ce mai multe universități din SUA au anunțat planuri de a da mai puține teme pentru acasă și mai multe eseuri scrise de mână și examene orale.

Sciences Po, al cărui campus principal este la Paris, a adăugat că pedeapsa pentru utilizarea software-ului poate merge până la excluderea din instituție sau chiar din învățământul superior francez în ansamblu.

„Software-ul ChatGPT ridică întrebări importante pentru educatori și cercetători din întreaga lume, în ceea ce privește frauda în general și în special plagiatul”, mai precizează reprezentanții universității.


Microsoft Corp a anunțat săptămâna trecută o investiție de mai multe miliarde de dolari în OpenAI – laboratorul de cercetare a inteligenței artificiale din spatele ChatGPT.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: