duminică

21 iulie, 2024

14 februarie, 2022

Departamentul pentru Energie Nucleară al SUA a numit noi membri în echipa sa de consultanță nucleară, între care Raluca Scarlat (foto), doctor în inginerie nucleară la Universitatea Berkeley California.

Raluca Scarlat are o carieră universitară de cercetare în domeniul nuclear și conexe, abordând electrochimia, coroziunea, termodinamica, siguranța reactoarelor nucleare, designul reactoarelor și etica în inginerie.

Aproape toată cariera universitară a româncei este legată de Universitatea Berkeley, ea fiind acum asistentă universitară la Departamentul Inginerie Nucleară. Printre cursurile pe care le predă sunt Etica, Engineering și Societate și Engineering în termodinamică.


Înainte de Berkeley, Raluca Scarlat a mai obținut o diplomă de la Universitatea Cornell în Engineering Chimie Macromoleculară. A lucrat la ExxonMobil și General Electric.

Scopul echipei de consilieri constituiți în așa-numitul Nuclear Energy Advisory Committee este acela de a planifica, conduce și implementa programul nuclear al Statelor Unite.

Potrivit lui Andy Griffith, Secretar Adjunct al Departamentului, noile numiri vor ajuta Departamentul pentru Energie să acționeze mai repede și mai eficient pentru atingerea obiectivelor țării în energie, mediu și securitate națională.

România, Nuclearelectrica, este într-un parteneriat strategic cu SUA pe mai multe proiecte de investiții strategice în valoare estimată de 9 miliarde de euro, printre care: Retehnologizarea Unității 1, Proiectul Unităților 3 și 4, dezvoltarea reactoarelor modulare mici în cooperare cu NuScale, dar și proiecte suport pentru operarea curentă, cum este Instalația de Detritiere.


În 2019, Nuclearelectrica a semnat un memorandum de înțelegere cu compania americană NuScale Power. În ianuarie 2021, Nuclearelectrica SA a primit un grant nerambursabil de 1,27 milioane de dolari din SUA pentru servicii necesare în procesul de găsire a locațiilor pentru amplasarea unor reactoare nucleare modulare, de mici dimensiuni, potrivit unui comunicat al companiei.

În septembrie 2020, compania NuScale Power a primit autorizarea în SUA pentru minireactorul său nuclear. În Europa însă, aceste minireactoare nucleare nu sunt încă autorizate.

Nuclearelectrica a prezentat luni premierului Nicolae Ciucă programul său de investiții, care acoperă în integralitate obiectivele parteneriatului cu SUA în domeniul nuclear.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: