joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2020

O navă a Poliţiei de Frontieră Române participă la operaţiunea “Poseidon 2020” organizată de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă , iar timp de trei luni va supraveghea frontierele Europei din Marea Egee.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă citat de News.ro, în perioada 18 mai – 14 august, Poliţia de Frontieră Română participă, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la Operaţiunea „Poseidon 2020″, organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare MAI 1103 – proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Nava maritimă de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române şi cele două echipaje aflate prin rotaţie la bordul acesteia vor îndeplini misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare în Marea Egee timp de trei luni, alături de mijloacele tehnice şi echipajele celorlalte state membre U.E. participante la operaţiune.


În cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu doi ofiţeri de legătură, care vor menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Nava a plecat în misiune pe data de 18 mai, din Portul Mangalia, de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „Poseidon 2020” este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: