O echipă de liceeni timișoreni a câștigat finala virtuală a competiției Zero Robotics, organizată de NASA și MIT - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

O echipă de liceeni timișoreni a câștigat finala virtuală a competiției Zero Robotics, organizată de NASA și MIT

1 februarie, 2017

O echipă de cinci elevi ai unui liceu din Timișoara a câştigat finala virtuală a competiției Zero Robotics, organizată de NASA şi universitatea americană MIT. Ei au creat un cod pentru a mișca în timp real sfere de pe Stația Spațială Internațională.

Echipa Cassiopeia este formată din Cristina Cordun, Emanuel Covaci, Daniel Drondu, Miruna Grigoraș, Sebastian Maleș, de la Liceul Grigore Moisil, Timișoara. Tinerii au fost însoțiți de profesorul coordonator, Mircea Lupșe-Turpan.

Concursul a avut loc în Statele Unite ale Americii și a fost transmis live și în Olanda și Australia.


Concursul Zero Robotics se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi sub forma unor sfere care trebuie să acumuleze scoruri cât mai mari în meciurile cu sferele altor echipe.

Roboții (drone) concurează pe Stația Spațială.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O altă echipă din Timișoara, heRObotics, s-a calificat în „finala mare”, nu cea virtuală, dar nu a câștigat niciun premiu.

O altă echipă, Code::Space, formată din elevi al Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț  elevi din Piatra Neamț – Tudor Bejan, Radu Crăciun și Bogdan Ciurezu – a câștigat locul al doilea la aceeași competiție, Zero Robotics 2016, organizată de MIT, NASA si ESA.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr