miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 decembrie, 2019

SUA analizează o reducere substanţială a prezenţei lor militare în Africa de Vest şi chiar o retragere totală a forţelor angajate în lupta antiteroristă, scrie cotidianul New York Times (NYT) în ediţia de marţi, citând responsabili americani, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Subiectul este discutat deocamdată la nivelul Pentagonului, în cadrul unei redesfăşurări generale a trupelor americane. O decizie nu va fi luată mai devreme de luna ianuarie, afirmă publicaţia.

Solicitat de AFP, Pentagonul nu a dorit să comenteze pe marginea acestor informaţii.


Ministrul apărării, Mark Esper, vrea să revizuiască dispozitivul militar extern printr-o dezangajare din misiunile de contraterorism, pentru o mai bună focalizare pe cele două priorităţile ale sale, China şi Rusia.

Prima etapă a acestei reduceri a operaţiunilor externe ar privi Africa, unde SUA au desfăşuraţi între 6.000 şi 7.000 de militari în vestul, dar şi în estul continentului, mai ales în Somalia.

O retragere americană din Africa de Vest ar constitui o lovitură dură pentru forţele franceze care luptă împotriva grupărilor jihadiste în Mali, Niger şi Burkina Faso, afirmă New York Times.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit cotidianului, sprijinul Washington în aceste operaţiuni, mai ales în materie de informaţii şi logistică, costă Pentagonul în jur de 45 milioane de dolari anual.


Preşedintele Donald Trump a promis în campania din 2016 că va pune capăt ‘războaielor fără sfârşit’. El a anunţat deja o reducere semnificativă a efectivelor desfăşurate în Siria şi îşi propune să facă acelaşi lucru şi în Afganistan, unde SUA sunt implicate militar de aproape două decenii.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: