vineri

19 aprilie, 2024

4 ianuarie, 2022

În valul 5 al epidemiei Covid-19, România ar putea înregistra o dublare a numărului de cazuri de infectare confirmate, comparativ cu valul 4, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  

„În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut – noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a declarat luni seara Alexandru Rafila.

În opinia ministrului Sănătății, implementarea certificatului verde Covid ar putea fi decisivă, însă relevanța documentului se reduce pe măsură ce se înaintează în valul 5:


„Probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare şi vom avea un răspuns legat de acest certificat. Cu cât se introduce mai târziu în evoluţia unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade”.

Profesorul Răzvan Cherecheș: Efectul variantei Omicron ar putea fi devastator asupra sistemului de sănătate românesc

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a explicat că efectul unui val epidemic în care tulpina Omicron este preponderentă ar putea fi un dezastru pentru România:

”Va fi un dezastru. Din nefericire, situaţia va fi mai dramatică decât a fost în situaţiile anterioare, pentru că nu avem luxul pe care-l au ţările din vest care au procent mare din populaţie vaccinată şi în care, într-adevăr, creşte numărul cazuri, dar numărul de cazuri de persoane internate la ATI şi decese nu creşte la fel de mult.

Populaţia noastră este diferită. Avem un procent mare de populaţie nevaccinată sau care a trecut prin infecţie cu mult timp în urmă sau cu o tulpină semnificativ diferită faţă de tulpina aceasta şi nu este protejată”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: