joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2013

Miercuri, 29 mai, are loc întrunirea AGA la  Nuclearelectrica, pe ordinea de zi aflându-se reglementarea raporturilor dintre companie și noul său management: aprobarea propunerilor de contract de mandat pentru membrii Consiliului de Administrație și aprobarea limitelor generale ale indemnizației fixe care va fi acordată directorilor general și executivi.

Potrivit unor surse apropiate organizării AGA, limitele care vor fi propuse în Adunarea Generală se încadrează între circa 14.000 și 17.500 de euro lunar.

Contractele de mandat pentru membrii Consiliului sunt, însă neobișnuit de generoase. Membrii CA urmează să fie plătiți cu o sumă raportată la salariul directorului general, într-un cuantum de minimum 20% lunar, fapt care-i poate determina pe aceștia să decidă o indemnizație foarte mare pentru executivi.Pe lângă suma fixă, membrii CA vor putea beneficia și ei de sporuri de performanță, pe lângă sumele fixe, aceste bonusuri putând merge – potrivit propunerilor care se vor prezenta în AGA, până la 12 salarii anual. Astfel un membru în Consiliul de Administrație ar putea obține un net anual de circa 85.000 de euro.


Și clauzele de revocare a mandatului sunt la fel de mari pentru membrii Consiliului de Administrație. Deși practica prevede plata unui număpr fix de salarii în situația revocării fără justă cauză a manadatului, propunerea care se face în AGA prevede plata indemnizațiilor pentru toată durata mandatului.

AGA de miercuri urmează să încheie perioada de alegere și aprobare a contractelor de mandat începută cu câteva săptămâni în urmă prin controversata alegere și numire a noului Consiliu de Administrație. Punctul fierbinte al controverselor este legat de numirea ca director general a Danielei Lulache, fosta director general al Fondului Proprietatea. Contestatarii acesteia au reclamat nu doar accederea într-o funcție pentru care nu are nicio pregătire de specialitate, ci și strânsele legături politice cu PNL.

Daniela Lulache a fost subiectul unei ample campanii mediatice în 2009, presa relatând despre faptul că avea un salariu de circa 35.000 de euro lunar pe vremea când Fondul era sub administrarea statului.

Nuclearelectrica are doi acționari: Statul român cu 90,28% și Fondul Proprietatea (unde a fost director general Daniela Lulache) cu 9,72%.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: