luni

30 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2021

Annual Report 2020, Executive Board, EXB, ExBoard, Alfred Stern, CEO, Chief Executive Officer

Consiliul de supraveghere al Grupului OMV, care are pachetul majoritar al OMV Petrom (SNP), a decis ca  Alfred Stern (foto) să fie viitorul director general (CEO) al grupului austriac, de la 1 septembrie.

Noul CEO a câștigat numirea cu argumentul experienței în petrochimie și cu un program de tranziție spre economia circulară și de decarbonare a afacerilor grupului, ceea ce ar putea pune presiune pe restructurarea subsidiarelor din România, ca și a proiectelor de investiții, inclusiv în Marea Neagră.

„Tranziţia în sectorul energetic va duce la schimbări în contextul diferitelor pieţe şi sectoare, dar acestea vor fi diferite şi vor evolua cu viteze diferite. Vom trece în mod activ la decarbonarea afacerii noastre şi vom fi proactivi în folosirea schimbărilor respective asupra întregului portofoliu de produse, inclusiv economia circulară, pentru a continua cu succes creşterea noastră profitabilă şi durabilă”, a declarat viitorul director general al OMV, citat de Agerpres.

Pariul pe gazele din Marea Neagră


Albert Stern este expert în petrochimie și a fost directorul general al Borealis, compania preluată anul trecut de OMV, situată lângă pricipala rafinărie OMV de la Schwechat, din apropierea Vienei.

După ce a vândut aproape pe nimic complexul petrochimic de la Pitești al Petrom, OMV nu mai are active petrochimice relevante în România, care ar putea utiliza, eventual, gazele naturale scoase din perimetrul Neptun Deep, concesionat de OMV Petrom în Marea  Neagră.

Aceste resurse ar putea fi disponibile pentru prelucrare cel mai devreme în 2025, în cazul în care OMV va lua în acest an decizia de investiție finală în exploatare, condiționată de modificarea prevederilor legii offshore, considerate inacceptabile.

Noul director general al OMV ar putea să nu mai aibă atâta răbdare și să redirecționeze investițiile spre noi obiective, conform programului său.

(Citiți și: „Extragerea gazelor din Marea Neagră va deveni nerentabilă dacă investițiile încep după 2022 – estimare ANRM”)


Alfred Stern îl va înlocui, începând din 1 septembrie 2021, pe Rainer Seele, care va demisiona din funcţia pe care o deţine, în 31 august 2021.

Rainer Seele „împreună cu echipa sa din Comitetul executiv, a realiniat ferm portofoliul OMV, crescând semnificativ profitabilitatea şi punând astfel cele mai bune baze pentru transformarea care are deja loc. Achiziţia Borealis a însemnat, de asemenea, că a făcut primul pas important, remarcabil, în acest proces de transformare”, a declarat Mark Garrett, preşedintele Consiliului de supraveghere al OMV.

Mandatul lui Alfred Stern este de trei ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi ani, sub rezerva acordului reciproc. Condiția acordului reciporc a funcționat în cazul lui Rainer Seele, care ar fi trebuit să plece abia anul viitor.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: