joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2020

Bilanțul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puțin 813, dintre care 811 morți în China și câte unul în Filipine și Hong Kong.

Pentru comparație, în timpul epidemiei de SARS din 2002 – 2003, care a durat nouă luni, au murit 774 de persoane, la nivel global.

De asemenea, numărul total al cazurilor a urcat duminică la 37.198.


Printre persoanele care au decedat sâmbătă în China se numără, în premieră, și doi cetățeni străini – un american și un japonez. Ambii au murit la Wuhan.

Ca și SARS, epidemia de acum este cauzată de un coronavirus care a suferit o mutație în momentul transferării la om, d ela un animal sălbatic. Coronavirusul este o familie de virusuri care este specifică animalelor și provoacă răcelile obișnuite, dar și boli mai grave, așa cum a fost și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Autoritățile chineze le-au cerut companiilor să extindă vacanța prilejuită de Anul nou chinezesc pentru a preveni răspândirea bolii virusului și unele autorități locale recomandă companiilor să-și țină fabricile închise.

Studiu: Peste 40% din primele 138 de persoane cu coronavirus au fost infectate la spitalul din Wuhan

Circa 41% dintre primii 138 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus într-un spital din Wuhan, China, ar fi fost infectaţi chiar în spitalul respectiv, potrivit unui articol publicat de medicul Tom Frieden pe site-ul CNN.


Astfel, aproape jumătate dintre infecţiile inişiale din spitalul respectiv par să fi fost răspândite chiar în spital, prin transmitere nosocomială, scrie News.ro.

Având în vedere că este un spectru larg de infecţii şi au fost testaţi doar pacienţii care nu se simţeau bine, este destul de probabil ca transmiterea bolii în spital să fi fost mai mare.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: