luni

22 aprilie, 2024

2 aprilie, 2020

Gen. dr. Ionel Oprea

​Conducere numită în urmă cu o săptămână la Spitalul Județean Suceava – mangerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan – a demisionat miercuri seara.

Un angajat al unității a declarat pentru cursdeguvernare.ro: ”Așteptăm Armata”.

Ceea ce li s-a spus angajaților SJU, că urmează să fie preluați de Armată, este confirmat de informația oficială că generalul medic Ionel Paul Oprea, numit în urmă cu două zile secretar de stat în Ministerul Sănătății, va ajunge joi la Suceava, împreună cu ministrul Nelu Tătaru.


„În această dimineață, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Generalul de brigadă dr. Ionel Paul Oprea a fost șef al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale (MApN). A condus Secția de Chirurgie Generală 1 din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, a lucrat în cadrul Institutului Medico-Militar și a fost la comanda unor structuri medicale în teatrul de operaţii din Angola și în cadrul Misiunii O.N.U. de menţinere a păcii în Somalia.

Două sute de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienți internați la acest spital au murit din cauza Covid-19, cei mai mulți diagnosticați post-mortem. Încă mai sunt în lucru teste de la probe recoltate în ultimele zile.

În cursul serii de miercuri, scrie Monitorul de Suceava, medici SJU Suceava l-au contactat pe prefectul județului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunoștință că unitatea medicală a rămas fără conducere și l-au rugat să facă demersuri pentru ca spitalul să iasă din această situație.


Medicii sunt îngrijorați că li se termină echipamentele de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Peste 350 de cadre medicale au fost diagnosticate în România ca infectați cu noul coronavirus, iar 200 dintre aceștia sunt din Suceava, unde procurorii acuzau că la începutul epidemiei au fost testați nelegal politicieni și oameni de afaceri din județ, în detrimentul cadrelor medicale, ale căror probe s-au deteriorat înainte de a fi trimise spre laboratorul din Iași.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: