miercuri

17 aprilie, 2024

8 mai, 2023

Guvernele României și Ungariei încep consultările informale, la nivel de experți, pentru deschiderea unui punct de frontieră în zona Beba Veche, de la granița cu Serbia a celor două țări.

Noul punct de frontieră va fi construit în punctul Triplex Confinium (graniţă triplă – în limba latină), unde se inetrsectează granițele României, Ungariei și Serbiei. În fiecare an, aici este organizată o sărbătoare în timpul căreia este deschis temporar punctul de trecere a frontierei dintre cele trei țări.

În timp ce Ungaria și Serbia au un punct permanent de trecere a frontierei, legătura dintre cele două țări vecine făcându-se printr-un drum asfaltat, însă în România asfaltul se termină în câmp, arată Radio Timișoara.


Memorandumul pentru punctul de trecere dintre România și Ungaria a fost aprobat, dar nu se cunoaște data exactă când acesta va fi inaugurat, conform subprefectului județului Timiș, citat de Radio Timișoara.

Ungaria are punct de trecere în Serbia, autoritățile timișene le recomandă românilor să-l folosească pe acela, întrucât România nu intenționează să închidă triunghiul

Întrebat de reporteri de ce nu este inclusă și Serbia în planul punctului de trecere a frontierei dezvoltat cu Ungaria, subprefectul a explicat că cine vrea să intre în țara din sud poate trece mai întâi în Ungaria și folosi punctul de frontieră maghiar pentru a ajunge în Serbia:

“Punctul de frontieră va fi pe relația cu Ungaria, lucru pe relație cu Serbia. Serbia nu este stat membru al Uniunii Europene. Dacă cineva din România vrea să ajungă în Serbia, pe acolo intră în punctul româno-maghiar, după aceea în punctul maghiaro-sârb”.

(Citește și: „Președinții consiliilor județene din Regiunea Nord-Vest cer guvernului să termine Autostrada Transilvania„)

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: