luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 februarie, 2020

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că formațiunea sa a transmis CCR o sesizare legate de nominalizarea de prim-ministru făcută de președintele Iohannis, reclamând un conflict juridic de natură constituțională între Președintele României și Parlament, acuzând că șeful statului își exercită discreționar atribuțiile.

”Vom utiliza toate mijloacele legale și constituționale ca să blocăm această mascaradă”, a asigurat Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban a trimis luni Parlamentului lista noului cabinet (identic cu cel vechi) și programul de guvernare, Birourile permanente (în care PSD are încă majoritatea) urmând să stabilească un calendar al audierilor în comisii și al votului. Marcel Ciolacu a refuzat să spună luni dacă procedura va continua în mod normaș, sau PSD va amâna decizia în așteptarea unei decizii CCR.


În sesizarea transmisă CCR, PSD transmite:

Nominalizându-l drept premier pe Ludovic Orban, PreședinteleRomâniei încalcă voința Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moțiune de cenzură. Respingând propunerea de premier formulată de o majoritate parlamentară, Președintele Românieiva declanșa, astfel cum a declarat, un conflict juridic de natură constituțională, împiedicând formarea unui Guvern, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul și de a ajunge la „alegeri anticipate”.

La consultările la care au fost invitați de Președintele României în data de 6 februarie anul curent, Partidul SocialDemocrat și Partidul PRO România au propus drept candidat pentru funcția de prim-ministru o persoană care ar întruni votul majorității deputaților și senatorilor.

Partidul Social Democrat a dovedit că poate asigura majoritatea necesară învestirii Guvernului, după cum rezultă din numărul de semnături strânse în vederea inițierii moțiunii de cenzură, din numărul de voturi înregistrate pentru adoptarea moțiunii de cenzură, precum și din declarația Președintelui României în sensul existenței în Parlament a unei majorități PSD.


Domnul Ludovic Orban, candidatul pentru funcția de prim-ministru, nu se bucură de susținerea grupurilor parlamentare, având în vedere declarația Partidului Național Liberal și a partidului Uniunea Salvați România de a vota împotriva Guvernului propus de candidatul Ludovic Orban, pentru a fi declanșate alegeri anticipate, precum și declarațiiledomnului Ludovic Orban, candidatul la funcția de prim-ministru, prin care susține același demers.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: