joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2019

Ministerul Finanțelor a anunțat sâmbătă că românii pot subscrie începând de luni, 7 octombrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur. Scadențele sunt la 1, 2, și 3 ani, iar dobânzile anuale aferente sunt de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%.

Valoarea toatală a achizițiilor de titluri de stat pentru populație este de peste 2,6 miliarde lei, de la începutul anului și până în prezent, potrivit datelor comunicate de MFP. Titlurile de stat au fost cumpărate de aproximativ 50.000 de persoane.

„Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanțelor Publice oferã o alternativã sigurã de economisire cu dobânzi și maturitãți atractive pe care românii o pot accesa și pe viitor”, este citat în comunicatul MFP ministrul Eugen Teodorovici.


Potrivit anunțului, titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 7 – 31 octombrie 2019 de la unitãțile operative ale Trezoreriei Statului
  • în perioada 7 – 30 octombrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Românã din mediul urban
  • în perioada 7-29 octombrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Românã din mediul rural

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni, precizează MFP.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor.


Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: