duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2022

O nouă indemnizație va fi acordată cadrelor militare decorate pentru activitatea prelungită în serviciul țării, asigurare de viață pentru acțiuni în legătură cu serviciu, dispozitive medicale gratuite, precum și primirea unei sume forfetare pentru acoperirea costurilor de transport în țară pentru efectuarea concediului de odihnă. Acestea sunt doar câteva dintre noile drepturi care vor fi introduse printr-o nouă lege a statutului cadrelor militare, document care se află pe circuitul de avizare.

Document prevede introducerea unei indemnizații lunare în cuantum de 10, 15 și 25% din salariul de bază minim brut pe țară în plată pentru cadrele militare care au primit semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate. Această indemnizație nu va fi impozitată și nu va face obiectul plății contribuțiilor sociale obligatorii, urmând să fie acordată pe lângă solda lunară.

Totodată, cadrele militare vor avea dreptul ca activitatea prestată să fie încadrată în condiții deosebite, speciale sau alte condiții, potrivit legislației pensiilor militare de stat, ceea ce va duce la reducerea vârstei de pensionare.


Un alt drept prevăzut de proiectul de lege face referire la o sumă forfetară, acordată o singură dată pe an, pentru suportarea cheltuielilor de transport în țară pentru efectuarea concediului de odihnă.

Și membrii de familie ai cadrelor militare vor primi noi beneficii, după cum reiese din proiectul de lege. Mai exact, cadrele militare care vor fi mutate, în interes de serviciu, într-o altă garnizoană sau în străinătate vor avea dreptul la o indemnizație lunară de 50% din solda de funcție pentru soțiile/soții care erau încadrate/încadrați în muncă și care și-au încetat activitatea ca urmare a mutării. Această indemnizație va fi acordată timp de 12 luni de la data mutării, până la o nouă angajare sau până la prestarea unei activități autorizate care le aduce venituri. În cazul în care mutarea se face în zone izolate, această indemnizație se va acorda pentru maximum 24 de luni.

(Citiți toate detalii despre aceast proiect de lege pe avocatnet.ro).

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: