vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2014

Nikolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost pus sub acuzare în noaptea de marți spre miercuri pentru fapte de corpuție, după ce cu o zi înainte fusese reținut de justiție – potrivit agenției AFP.

Acuzațiile pe care i le aduce Parchetul național financiar sunt corupție activă, trafic de influență și divulgarea secretului profesional.

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi vvocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă.


Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog „au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ”, potrivit unui comunicat al Parchetului.

„Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog – pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ”, a adăugat Parchetul.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat în Republica a V-a.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 Nicolas Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a acţionat în vederea obţinerii unor informaţii de la magistratul de rang înalt Gilbert Azibert despre o decizie a justiţiei care-l viza, în schimbul promisiunii unui post „de prestigiu” la Monaco.


Numele fostului preşedinte de dreapta este citat în şase dosare judiciare, între care mai multe în legătură cu finanţarea campaniei sale prezidenţiale din 2012.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: