duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2016

nigel farageLiderul formaţiunii eurosceptice UKIP, unul dintre cei mai importanţi susţinători ai campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a demisionat, relatează Daily Telegraph.

”Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP”, a anunțat Nigel Farage luni, într-o conferință de presă.

”În perioada care a premers referendumul am spus că îmi doresc țara înapoi, acum îmi vreau viața înapoi”, a anunțat Farage.


Nigel Farage este la al treilea nunț de demisie din fruntea UKIP, însă de această dată a afirmat că nu va mai reveni în politica la vârf și că intrarea în parlament nu a fost niciodată pe lista dorințelor sale.

Nigel Farage, 52 de ani, a fost președinte UKIP între 2006-2009 și a revenit în fruntea formațiunii după alegerile din 2010. După alegerile din 2015 a demisionat, pentru a se răzgândi la scurt timp, instalându-se în fruntea campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nigel Farage a insistat că nu va reveni asupra deciziei, însă a evocat posibilitatea de a se implica în negocierile pe care Marea Britanie le va purta cu Bruxelles pentru ieșirea din UE, afirmând că ”ar putea avea o contribuție la acest proces”.

Posibili candidați pentru șefia UKIP sunt actualul adjunct al președintelui, Paul Nuttall, purtătorul de cuvânt pentru imigrație, Steven Woolfe, purtătorul de cuvânt pentru cultură, Peter Whittle, sau parlamentarul UKIP Douglas Carswell.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: