duminică

25 februarie, 2024

28 noiembrie, 2022

Niculae Bădălău, fost senator PSD, actualmente consilier în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, conform unei decizii a Curții de Apel București, care a aprobat cererea procurorilor DNA.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat duminică seara că Niculae Bădălău a fost reținut într-un dosar de dare de mită și trafic de influență.

PSD îi cere lui Niculae Bădălău să demisioneze de la Curtea de Conturi

PSD a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că îi solicită lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului de vicepreşedinte al Autorităţii de audit a Curţii de Conturi, în urma reţinerii sale de către DNA.


”PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei”, se arată în sursa citată.

Demisia lui Niculae Bădălău ar reprezenta „cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, mai precizează comunicatul DNA.

(Citiți și: „Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Ce transmite Curtea de Conturi”)

Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar promis, în total, 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

La data de 19 noiembrie 2022, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă.


Astfel, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

„În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, mai arată DNA.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: