sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2019

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţie a lui Nicolae Moga, după demisia acestuia din fruntea MAI şi decretul de numire ca ministrul interimar al Afacerilor Interne a lui Mihai Fifor.

Nicolae Moga a demisionat marți, din funcția de ministru de Interne, la numai șase zile de la depunerea jurământului și preluarea mandatului.


A luat această decizie marți dimineață, în urma unei discuții cu premierul Viorica Dăncilă.

Anunțul a fost făcut chiar de la Palatul Victoria, cu puțin înainte de începerea ședinței CSAT în care va fi preznetat raportul Ministerului de Interne în cazul Caracal, raport ce detaliază numeroase greșeli flagrante săvârșite de poliști.

Scurta declarație făcută de ministrul Nicolae Moga:

În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul, am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamne premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor.


Interimar la Interne va fi vicepremierul Mihai Fifor.

El pleacă în contextul crizei izbucnite în instituție după dezvăluirea cazului de la Caracal, unde o adolescentă de 15 ani a murit după ce a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 și le-a oferit mai multe detalii polițiștilor.

Senatorul Nicolae Moga a fost instalat în funcție după demisia fostului ministru, Carmen Dan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reamintim că Secția specială a deschis un dosar in rem referitor la modul în care au intervenit autoritățile pentru a o salva pe Alexandra Măceșanu, acuzația fiind de abuz în serviciu.

Până acum, au fost demiși din funcție șeful Poliției Române, precum și cei ai IJP Olt și ai Poliției Caracal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: