joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2022

Proiectul rectificării bugetare va fi pus în dezbatere publică săptămâna viitoare, iar rectificarea va fi „pozitivă” – a anunțat premierul Nicolae Ciucă (foto), sâmbătă.

„Rectificarea va fi pozitivă. (…) În cursul săptămânii viitoare, ea va fi făcută publică, va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpes.

Proiectul are în vedere „aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite datorită acestor creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi (de) inexistenţa fondurilor de cofinanţare”, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean Vrancea.


Guvernul nu va face, însă, rectificarea înainte de a avea toate datele privind costurile compensărilor acordate pentru preţul la energia electrică pe luna aprilie.

„În momentul în care vom avea toate datele legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pe partea de compensare a preţurilor la energie, după ce avem o lună închisă, luna aprilie, pentru că nu am putut să finalizăm toate aceste demersuri ale rectificării, pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereuşind să ne furnizeze până în acest moment facturile să putem să închidem o lună, complet”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a participat sâmbătă la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, în memoria celor ce s-au sacrificat în primul război mondial şi, ulterior, a avut discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, cu prefectul judeţului şi cu mai mulţi primari vrânceni.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: