joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2013

Rata creditelor neperformante a ajuns în octombrie la 21,7%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de septembrie, a declarat, joi, șeful Direcției de Supraveghere a Băncii Naționale a României, Nicolae Cinteză, la Forumul Bancar Român, potrivit AGERPRES.

„Ultima cifră pe care o avem s-a publicat la luna septembrie — 21,6%. S-a publicat și cifra la octombrie. Din fericire, creșterea (ratei creditelor neperformante — n. r.) este foarte mică. Neperformanța în octombrie este de 21,7%. Avem o creștere de 0,1 puncte procentuale”, a spus reprezentantul BNR.

Potrivit acestuia, tendința de creștere se păstrează și, probabil, se va menține și anul viitor.


„Eu, personal, nu sunt chiar atât de speriat de cifra aceasta, pentru că, în analiză, am avut în vedere și un alt indicator: cât din pierderea potențială a fost deja asumată de bănci”, a precizat Nicolae Cinteză.

În opinia șefului Direcției de Supraveghere din BNR, nu va fi o problemă dacă neperformanța va continua să crească în ritmul actual, mai ales că pe perioada anului 2013 se observă o diminuare a creșterii lunare, ca ritm.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: