Top 3 motive pentru care tinerii părăsesc România - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Top 3 motive pentru care tinerii părăsesc România

9 septembrie, 2019

Neîncrederea în autorități, corupția și nivelul de trai scăzut sunt principalele motive pentru care tinerii pleacă din România. Datele sunt conținute de un Barometru Europa FM publicat luni, realizat de IMAS.

Din studiul IMAS reiese pe de altă parte că peste 60% dintre respondeți spun că i-ar sfătui pe tineri să nu părăsească țara.

Barometru Europa FM, realizat de IMAS, la comanda postului de radio Europa FM, a căutat să afle care este percepția publică asupra motivelor pentru care unii tineri aleg să părăsească România.


Întrebați ce i-ar spune unui tânăr care se gândește să plece din țară, cei mai mulți respondenți (61,2%) i-ar transmite că nu este o decizie bună, în timp ce 33,9% i-ar sugera exact opusul – că este o decizie bună să plece definitiv din România.

În Barometru Europa FM am căutat să aflăm și care sunt motivele pentru care tinerii ar putea decide să plece definitv din țară. Astfel, întrebați ”care credeți că este principalul motiv pentru care unii tineri iau decizia să plece definitv în România”, cei mai mulți (31,3) inidică ”neîncrederea în autorități” și ”corupția”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august 2019 – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr