luni

17 ianuarie, 2022

28 de milioane de dolari – un loc la bordul navei cu care va ieşi în spaţiu Jeff Bezos

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2021

Un loc la bordul navei cu care va ieşi în spaţiu miliardarul american Jeff Bezos (foto) a fost scos la licitaţie şi adjudecat sâmbătă pentru 28 de milioane de dolari, scrie Reuters.

Primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin va avea loc pe 20 iulie.

La doar câteva minute de la deschiderea licitaţiei, ofertele depăşeau suma de 20 de milioane de dolari, iar licitaţia s-a încheiat în doar şapte minute. Procesul a început încă din mai, peste 6.000 de participanţi din 143 de ţări licitând pentru a obţine un loc.


„Să vezi Pământul din spaţiu te schimbă. Schimbă relaţia ta cu planeta, cu omenirea”, a comentat Jeff Bezos înainte de începerea ultimei etape a licitaţiei.

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

Jeff Bezos, care va părăsi în iulie postul de şef al Amazon, a anunţat la începutul acestei luni că va participa la primul zbor uman al rachetei New Shepard.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Racheta va fi lansată dintr-un deşert la vest de Texas şi capsula se va separa la o altitudine de 75 de kilometri, continuându-şi traiectoria până la depăşirea altitudinii de 100 de kilometri, limita între atmosfera terestră şi spaţiu.


Pasagerii vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute şi privi curbura Terrei. În acest timp, racheta va coborî pentru o aterizare verticală şi capsula va iniţia la rândul ei o coborâre spre Terra, unde înaintea aterizării în deşert va fi frânată de trei paraşute mari şi retrorachete.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr