miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 noiembrie, 2021

Moscova a anunțat luni că armata rusă a efectuat cu succes un nou tir de testare a rachetei hipersonice de croazieră de tip Zircon, scrie AFP citată de News.ro.

Mocova face acest anunţ după ce presa americană a publicat recent informaţii potrivit cărora China a testat în vară un tip de rachetă hipersonică în măsură să lanseze un proiectil, tehnologie pe care nici Statele Unite şi nici Rusia nu o deţin în prezent.

Armata rusă anunţă, într-un comunicat, că a tras o rachetă de tip Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorşkov către o ţintă la Marea Albă, în Arctica. Tirul a fost ”reuşit”, iar ţinta, situată la peste 400 de kilometri distanţă, a fost ”distrusă”, se arată în comunicat.


O înregistrare video, publicată de către Ministerul rus al Apărării, surprinde o rachetă care zboară într-o explozie de lumină, urmată de o dâră de fum, în toiul nopţii. Primul tir oficial al unei rachete de tip Zircon a avut loc în octombrie 2020. Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat atunci un ”mare eveniment”.

Alte teste au avut loc de atunci, de la bordul fregatei Amral Gorşkov, dar şi de la bordul unui submarin în imersiune. Ultimul tir de acest tip a avut loc la 18 noiembrie.

Racheta de tip Zircon, cu o rază maximă de acţiune de 1.000 de kilometri, urmează să echipeze atât nave de suprafaţă, cât şi submarine ale flotei ruse.

Primele rachete hipersonice de nouă generaţie, de tip Avangard, care pot atinge o viteză de Mach 27 şi care îşi pot schimba traiectoria şi altitudinea, au fost puse în serviciul armatei ruse încă din decembrie 2019.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: