vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2020

Moscova ar putea deveni prima capitală ce introduce plata biletului la metrou prin intermediul tehnologiei de recunoaștere facială, a anunțat vineri primarul adjunct al Moscovei, Maxim Liksutov, citat de Moscow Times.

Rezidenții orașului „nu mai sunt impresionați” de tehnologia touchless introdusă pentru plata biletului la metrou prin intermediul cardului bancar și a telefoanelor smart, a mai spus oficialul rus.

Pentru sistemul de recunoaștere facială și camerele de supraveghere suplimentare au fost alocate aproape 1,4 miliarde de ruble, echivalentul a 17 milioane de euro.


„Metroul se îndreaptă spre un nou nivel: plata cu fața”, a declarat primarul adjunct al Moscovei, care a adăugat că se preconizează echiparea a cel puțin un turnichet cu această funcție în fiecare stație de metrou, până primăvara viitoare.

Niciun metrou din lume nu a implementat la scară largă un sistem de plată prin recunoaștere facială și Moscova are „toate șansele” să fie prima, a mai spus oficialul.

„Imaginați-vă că turnicheții se deschid în fața voastră ca ușile glisante de la magazine”, a spus Maxim Liksutov pentru a încerca să descrie funcționarea sistemului.

Tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită și ca un instrument de creștere a siguranței persoanelor care utilizează metroul, conform unui anunț de pe site-ul rus de achiziții publice.


„Scopul acestei lucrări îl constituie îmbunătățirea siguranței traficului de pasageri și reacţionarea promptă la apariția unor evenimente, prin echiparea vagoanelor din seria 81 765/766/767 (și modificările lor) în număr de 1.538 de bucăţi cu piese pentru detectarea automată a fețelor pasagerilor în cadrele video primite de la camerele video de supraveghere instalate suplimentar”, menționează textul cererii de oferte.

Autoritățile din Moscova au introdus deja tehnologia de recunoaștere facială, printr-o rețea  de aproape 200.000 de camere de supraveghere ce ar avea ac scop identificarea infractorilor și suspecților, conform declarațiilor oficiale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Plata prin sistemul de recunoaștere facială funcționează în mai multe țări, dar foarte limitată. Orașul Guiyang din sud-vestul Chinei a lansat în iulie o opțiune de plată pe baza recunoașterii faciale printr-o aplicație pe telefon la metrou și în autobuzele.

De asemenea, o companie din Los Angeles a introdus în luna august, pentru prima dată în Statele Unite, plata prin recunoaștere facială la restaurantele din apropierea sediului său.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: