luni

24 iunie, 2024

26 iulie, 2019

Agenția de rating Moody’s previzionează creșterea economiei interne cu dinamici medii anuale de 3,3% în 2019 și 3,5% în 2020, sub ritmul potențial estimat la 4%, într-o evoluție susținută de contribuția cererii interne.

Pe de altă parte, experții agenției atrag atenția cu privire la factorii de risc, inclusiv deteriorarea echilibrului macroeconomic, nivelul redus al ratei de absorbție a fondurilor europene și tensiunile politice.

„Economia României beneficiază de clustere de excelență în industrii strategice și de diversificare sectorială”, punctează Olivier Chemla, vicepreședinte Moody’s și co-autor al raportului. ”Calitatea înaltă a forței de muncă atrage companii străine care își iau angajamente pe termen lung”, mai adăugă el.


Dovezi ale unor îmbunătățiri susținute a indicatorilor fiscali și externi, însoțite de o predictibilitate mai mare a politicilor și de o credibilitate a eficienței instituționale ar îmbunătăți ratingul României, se arată în raport.

În sens opus ar acționa semnale legate de o adâncire a dezechilibrelor macroeconomice, precum și continuarea deteriorării balanței de plăți și a poziției investiționale, notează agenția.

Rating-ul acordat de Moody’s României este de Baa3, cu perspectivă stabilă


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: