marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iulie, 2019

Agenția de rating Moody’s previzionează creșterea economiei interne cu dinamici medii anuale de 3,3% în 2019 și 3,5% în 2020, sub ritmul potențial estimat la 4%, într-o evoluție susținută de contribuția cererii interne.

Pe de altă parte, experții agenției atrag atenția cu privire la factorii de risc, inclusiv deteriorarea echilibrului macroeconomic, nivelul redus al ratei de absorbție a fondurilor europene și tensiunile politice.

„Economia României beneficiază de clustere de excelență în industrii strategice și de diversificare sectorială”, punctează Olivier Chemla, vicepreședinte Moody’s și co-autor al raportului. ”Calitatea înaltă a forței de muncă atrage companii străine care își iau angajamente pe termen lung”, mai adăugă el.


Dovezi ale unor îmbunătățiri susținute a indicatorilor fiscali și externi, însoțite de o predictibilitate mai mare a politicilor și de o credibilitate a eficienței instituționale ar îmbunătăți ratingul României, se arată în raport.

În sens opus ar acționa semnale legate de o adâncire a dezechilibrelor macroeconomice, precum și continuarea deteriorării balanței de plăți și a poziției investiționale, notează agenția.

Rating-ul acordat de Moody’s României este de Baa3, cu perspectivă stabilă


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: