duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 august, 2015

eolieneMonsson Group a hotărât marţi, împreună cu partenerii din proiect, demontarea turbinelor eoliene din CEE Târgușor, de 27 MW, din județul Constanța, decizia fiind luată din cauza reglementărilor legislative adoptate de guvern în ultimii doi ani și a incertitudinii din piața de energie regenerabilă, anunţă un comunicat de presă al companiei citat de Agerpres.

„Din păcate, schimbarea majoră a legislației energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimați inițial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, se spune în comunicat.

Compania atrage atenția asupra faptului că, deși în Europa energia regenerabilă este prioritară pe agenda guvernelor, în România, aceasta a fost lăsată la urmă.


„Ne aflăm, astfel, în ipostaza total nedorită de noi de a fi generatorii unei noi premiere în România — și anume să demontăm primele turbine eoliene, din cauza contextului economic nefavorabil. În aceste condiții de piață, Monsson Group analizează decizia de a-și reorienta investițiile și capitalul în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai”, afirmă reprezentanții companiei.

Monsson Group va demonta turbinele eoliene de la CEE Târgușor, însă va păstra intactă infrastructura parcului eolian și stația de transformare, o decizie în legătură cu viitorul investiției urmând să fie luată în câteva luni. Parcul eolian de la Târgușor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investițiilor în domeniu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înființat în anul 1997, Monsson Group a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori din domeniul eolian din România, cu un portofoliu de proiecte de peste 2.400 MW.

Monsson Group a investit în România, potrivit propriilor cifre, peste 200 de milioane de euro în construcția și operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice. În prezent, grupul desfășoară operațiuni în 20 de țări de pe patru continente.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: