miercuri

18 mai, 2022

Misiune economică americană în România: 20 de companii din domeniul IT vin la Bucureşti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2015

internetReprezentanţii a 20 de companii americane din domeniul IT se află de luni într-o misiune economică în România. Ei vor participa la un summit regional pentru securitatea cibernetică şi sunt însoţiţi de adjunctul Secretarului pentru Comerț al SUA, Bruce Andrews.

Într-un editorial scris de acesta, oficialul american arată că oamenii de afaceri americani” vor analiza oportunităţi cu partenerii romani actuali şi potenţiali precum şi cu membrii organizaţiilor guvernamentale”. Câteva companii care participă la misiune sunt deja în România de zeci de ani.

“Misiunea are loc într-un moment potrivit. Anul acest, CERT-RO, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Cibernetică, punct naţional de contact pentru incidente cibernetice, a raportat că în 2014 a primit şi procesat peste 78 de milioane de alerte de securitate cibernetică.  Acestea au afectat peste 2,4 milioane de IP-uri unice din România. Peste 50% dintre alertele primite s-au referit la sisteme informatice configurate necorespunzător, nesecurizate sau vulnerabile”, arată Bruce Andrews.


România e o piaţă importantă pentru tehnologia americană datorită interdependenţei dintre infrastructura informatică şi domenii precum cel bancar, transporturi, energie şi apărare naţională. Iar toate aceste domenii se află sub riscul atacurilor cibernetice.

Amplificarea atacurilor cibernetice necesită atât soluţii tehnologice, cât şi bune practici cuprinzătoare cu privire la securitatea cibernetică la nivelul companiilor din domeniu şi al guvernului. Iar cele 20 de companii americane care vor participa la misiunea economică oferă hardware inovativ, software, tehnologii ale serviciilor din acest domeniu.

În timpul misiunii, participanţii americani vor avea întâlniri directe, intermediate de Ambasada SUA, cu reprezentanţi ai companiilor româneşti şi vor discuta cu oficiali guvernamentali locali şi regionali, reprezentanţi ai camerelor de comerţ, grupuri de afaceri, despre politici specifice domeniului, tarife, norme şi proiecte.

Un interes deosebit va fi acordat infrastructurii naţionale din domenii vitale precum utilităţile, telecomunicaţiile, securitatea militară şi civilă, mai arată oficialul american.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Multe companii americane care participă la misiune vor împărtăşi cele mai recente experienţe în domeniul bunelor practici cu oamenii de afaceri şi oficialii guvernamentali români.

“Dorim, de asemenea, să învăţăm mai multe despre cum poate colabora România cu Departamentul Comerțului al SUA, cu biroul de securitate cibernetică din cadrul Institutului Naţional pentru Standarde şi Tehnologie al acestui Departament (NIST) şi cu firmele noastre pentru a continua eficient colaborarea în vederea gestionării riscurilor de securitate cibernetică”, spune Bruce Andrews.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: