marți

27 februarie, 2024

20 martie, 2022

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), consideră că războiul din Ucraina va mai dura, „probabil”, câteva săptămâni.

Deocamdată, nu se vede din partea Federaţiei Ruse diminuarea intenţiei şi a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului din Ucraina. Vladimir Putin „va persevera în greşeală”, a declarat Mircea Geoană, citat de Agerpres.

„Conflictul va mai dura. Adică avem informaţii, evaluăm şi noi, anticipăm lucrurile şi avem…, aţi observat cât de mare este precizia cu care ştim şi anticipăm lucrurile. Nu pot spune cât de mult va dura, pentru că depinde de foarte mulţi factori, inclusiv de natură economică, presiunea sancţiunilor, presiunea opiniei publice, dar probabil câteva săptămâni vom mai avea de conflict”, a spus Mircea Geoană.


Secretarul general adjunct al NATO se teme de creșterea numărului de victime.

Vladimir Putin „perseverează în greșeală”

„Ne uităm cu mare îngrijorare la victimele omeneşti, la faptul că avem acum 3 milioane şi ceva de refugiaţi ucraineni, probabil că numărul va creşte, avem astăzi 6,5 milioane de persoane deplasate intern, în interiorul Ucrainei, probabil că va creşte.

Deocamdată nu pare posibilă o formulă diplomatică şi politică. „Deocamdată nu vedem din partea Federaţiei Ruse o diminuare a intenţiei şi a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului. Este continuarea într-o greşeală strategică deja destul de gravă făcută de preşedintele Putin, ne este teamă că va persevera în greşeală”, a declarat Geoană, la Digi 24.

Secretarul general adjunct al NATO le-a transmis încă o dată cetăţenilor români să aibă încredere că Alianţa Nord-Atlantică va avea grijă să nu transforme „un conflict deja foarte, foarte brutal şi sângeros într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă”.


La summitul NATO de săptămâna viitoare „liderii noştri vor discuta, evident, cum vom putea continua să sprijinim Ucraina – şi o vom sprijini -, având multă grijă să nu transformăm un conflict deja foarte, foarte brutal şi sângeros într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă”, a mai spus Mircea Geoană.

„Vreau să aibă românii încredere că ştim să păstrăm această linie de echilibru între sprijin continuu şi real pentru Ucraina, să se poată apăra. Acest lucru este în conformitate cu dreptul internaţional, pentru că dreptul la autoapărare este consfinţit în Carta ONU, deci este un lucru pe care îl facem conform legii internaţionale”, a precizat Mircea Geoană. 

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: